Gran Canaria

Gran Canaria

För fjärde gången återvände vi till Gran Canaria, min dotter och jag. Vi har fått någon slags förkärlek till denna plats på jorden, inte alltför lång flygtid och varmt å gott året om. Det är även tredje gången i rad vi väljer att bo på hotell RIU Vistamar, ett All Inclusive-hotell som ligger högst upp på en klippavsats mot Amadores-stranden, inget svårt val av hotell med andra ord.

Nu har vi till och med blivit så kräsna så vi väljer ungefär vilken våning och vilket rum vi vill ha, för vem vill inte öppna balkongdörren och njuta av denna utsikt så säg.

Att ställa klockan på 06.45, på med träningskläderna och börja dagen med en lång promenad lagom då solen börjar kika fram bakom bergen, det är medicin för själen. Att ta de 521 trappstegen ner,  ja jag räknade 🙂 , gå längs strandpromenaden och kika upp på “vårat” hotell”, det är för härligt, men sen ska man upp igen, hua!

En dag tog vi en tur upp till bergen. Där fick vi njuta av fantastisk natur som bjöd upp till många fototillfällen. Högst upp på toppen av Gran Canaria Pico de las Nieves (snötoppen) var vi minsann.

Under dagen besökte vi även Fatága, en charmig liten by med dess kritvita husfasader som vid ett tillfälle vunnit pris som Spaniens vackraste by. Fatága ligger endast ett par mil från de stora turistställena på ön.

Dagen avrundades med ölprovning, jag fascinerades nog mer av den fina infografiken på väggen och öletiketterna än över själva ölen.

Det var förhoppningsvis inte sista gången vi besökte Gran Canaria, för vi har ju bara snuddat vid ytan av denna vulkanö, cirka 20 mil från Afrikas kust. Avslutningsvis; tillbaka till Puerto Rico, Anna Lindh gillade också stället och var tydligen ofta här tillsammans med sin familj, en minnessten som restes för henne är placerad precis intill Amadores-stranden.

 
 

Relaterade blogginlägg